28. 2. 2016

SEITAN


Ingredience
1 kg hladké mouky
0,5 l vody
koření dle chuti

Postup
1. Do velké mísy nasypeme mouku, přilijeme vodu a uhněteme těsto.
2. Těsto necháme alespoň hodinu odležet.
3. Poté dáme mísu s těstem do dřezu a 10 - 15 minut promýváme ve vodě, aby jsme odstranili z těsta         veškerý škrob - odplavování škrobu se projevuje tím, že voda bělá (nejprve se těsto bude                       rozpadat, ale ke konci se začne opět spojovat dohromady).
4. Až voda bude úplně čirá přestaneme promývat, vzniklý seitan nakrájíme na plátky a necháme vařit         ve vodě společně s kořením (já použila sušený česnek a sladkou papriku) a solí zhruba 5 minut.
5. Dále seitan upravujeme dle libosti.


Poznámky
Na fotce vidíte zhruba polovinu várky.
Já jsem si seitan upravila tak, že jsem ho posypala sladkou paprikou a osmažila na pánvi.

Ingredients
1 kg plain flour
0,5 l water
spices

Method

1. Combine plain flour and water in large bowl and knead the dough.
2. Let the dough rest at least hour. 
3. Put the bowl in the sink and 10 - 15 minutes wash the dough, so we remove from the dough all               starch - washing away we know by water should be white (first, the dough will be crumble, but               toward the end it starts uniting together again). 
4. Wash the dough, until water is clear. Resulting seitan cut into slices and let it boil in water rougly 5         minutes. 
5. Adjust seitan by your taste.


Notes
In the pictures you can see half of the batch.
I prepared seitan by sprinkling with sweet pepper and roasting in the pan.

Žádné komentáře:

Okomentovat